Cardan / laser uitlijnen

Een as uitlijnfout is de oorzaak van meer dan 50% van de problemen met roterende machineonderdelen. Deze problemen veroorzaken in toenemende mate machinestilstand, welke zich vertaalt naar hogere kosten. Daarnaast geeft onjuiste uitlijning een grotere belasting op machineonderdelen zoals mechanical seals, koppelingen en lagers.

Een laser-uitlijnsysteem is een zeer nauwkeurige en snelle manier uw machine uit te lijnen.
Na revisie werkzaamheden of vervanging van componenten in de aandrijving is het van belang dat de uitlijning opnieuw wordt uitgevoerd.

Voordelen uitlijnen

  • Langere levensduur van lagers, afdichtingen en koppeling
  • Minder trilling en geluid
  • Minder machinestilstand
  • Lagere kosten door minder energieverbruik

De Easy-Laser D505 welke in het bezit is van RWB mechanisch onderhoud is een specifiek laseruitlijnsysteem voor het uitlijnen van assen. De D505 beschikt over alle mogelijk denkbare as-uitlijnprogramma’s zoals Easy Turn, softfoot, thermische groei compensatie, tolerantie check en machinetrein.
Betrouwbaarheid en levensduur van een correct uitgelijnde roterende installatie bepalen sterk de technische beschikbaarheid

Cardan-as uitlijning

Een veel gemaakte denkfout bij cardan-assen is dat deze niet uitgelijnd hoeven te worden. Dit is echter niet waar, een cardan-as is ontworpen om een parallel verschil tussen beide machines op te vangen. Een minimale hoekfout kan desastreuze gevolgen hebben!

Een cardan-as-uitlijning is een specialistische uitlijning waarbij speciale nauwkeurig vervaardigde hulpgereedschappen en apparatuur vereist zijn. RWB beschikt over deze apparatuur en kan een goede cardan-uitlijning op locatie uitvoeren.